2011: VIER EENAKTERS:
"Dommer en nóg dommer" Een vrolijke sketch van Peter van den Bijllaardt"
Een avondje uit" Blijspel van Frank Vickery
"De Brief" Drama van Loek Elich
"De advertentie" Klucht van Peter Damen

"Dommer en nóg dommer"
Korte inhoud: Kitty en Marian zijn 2 fabrieksarbeiders die vinden dat ze saai werk hebben. De opzichter (Marlies) zit in een stoel, drinkt de hele dag koffie en leest een boekje. De arbeiders willen weten waarom dat zo is. Als Kitty het haar gaat vragen wordt haar dat uitgelegd. Kitty legt het dan weer aan Marian uit, waardoor de sketch met een knaller van een clou eindigt.

"Een avondje uit"
Korte inhoud: Voor Pa is het dé avond van het jaar. Hij heeft een prijs gewonnen met zijn grote passie: duivenmelken. Ook voor Doreen is het een mooie avond, haar vriendje en buurjongen Eric komt zo even ‘buurten’, maar dan moeten Pa en Ma wel op tijd weggaan! Pa wil wel, maar Ma kan nog niet weg: ladders in haar panty. Een snelle klucht over een asociaal gezin.

"De brief"
Korte inhoud:
Zes jaar geleden kreeg Martha bericht dat haar man, een luchtmachtpiloot, boven de Middellandse Zee was neergeschoten. In de laatste brief die ze pas na ontvangst van het officiele bericht van zijn dood van hem had gekregen, had hij geschreven dat hij van een ander hield. Martha heeft het angstige vermoeden dat het haar eigen vriendin is....

"De advertentie"
Korte inhoud:
Fons is al jaren weduwnaar. Hij wil weer trouwen en zet een contactadvertentie. Als Susan komt, om zich samen met Ria, zijn dochter, voor te bereiden op een toneelrol, wordt zij aangezien voor iemand die reageert op de advertentie. Als Kees zijn liefde voor Margriet niet durft te uiten en hij hierbij geholpen wordt door Susan, zijn de misverstanden niet van de lucht.

Regie: Jan Kroezen.

Cast: Marije de Vries, Frank Habes, Annet van Eerden, Anko Scholtens, Albertje Hulzebos, Thea v.d. Wetering, Anneke van Asselt, Ronald Linde, Annet Stolte, Akkie Wolting, Hilde Knoop, Gerco Ridderman en Marga Wessels Boer.

Licht en geluid: Jan Kroezen en Anko Scholtens

klik hier voor het persbericht in de Meppelercourant van 23 maart 2011


Klik hier of bovenstaande programma voor het gehele programmaboekje


__________________________________________________________________________________________________

Op zondag 12 december 2010 stonden we met een kraam op de Wijker Wintermarkt . Onder het genot van een heerlijke halve slagers rookworst werd informatie over de bloem en de aanstaande voorstelling verstrekt. Volgend jaar zijn we er weer.