Menu Sluiten

Laatste nieuws

Rederijkerskamer De Bloem gaat eindelijk de bühne weer op

Anderhalve week voor de geplande voorstellingen in 2020 gooide Corona ook voor De Bloem de boel in het slot. Het was een fikse tegenvaller voor de Rederijkerskamer, en de vraag was toen hoe lang de Lockdown zou gaan duren. In 2021 en 2022 was er nog een sprankje hoop weer te kunnen starten, maar helaas. Maar nu gaat het feest wel door.

In oktober is er weer gestart met de repetities en over een paar weken gaat het dan toch gebeuren. De Bloem zal de uitgestelde voorstelling van de klucht ‘Bruidzilla’ ten tonele gaan brengen op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april in het Dorpshuis in De Wijk.

Wel hebben er een paar wisselingen plaatsgevonden. Frans Stapel kon de klus helaas niet afmaken als regisseur en Jordy Kalter en Marga Wessels-Boer vielen ook uit, maar gelukkig kon er in vervanging worden voorzien. Tinus Nijstad heeft de regie opgepakt, Gerdo Kleine durfde wel een hoofdrol aan en voor de toen nog in te vullen rollen stelden Anneke van Asselt en Henk Velthuis zich beschikbaar. De crew is weer compleet en er is flink gerepeteerd om van ‘Bruidzilla’ een succes te gaan maken.

Het verhaal
Deze klucht staat garant voor een avondje plezier, een korte impressie: Linda zit al tijden te wachten op een huwelijksaanzoek van haar vriend Cor. Van Cor hoeft dat allemaal niet zo. Maar Linda heeft van jongs af aan al veel plannen gemaakt voor die ene speciale dag. En die plannen zijn groots, romantisch en vooral perfect! Als Cor haar uiteindelijk toch ten huwelijk vraagt gaan alle remmen los!
Linda leeft zich helemaal uit op het plannen van de bruiloft en niets of niemand zal of mag haar daarin ook maar een strobreed in de weg leggen. Familie, vrienden en buren zetten al hun creativiteit in om Linda die fantastische dag te kunnen geven, waarbij zelfs bekende Nederlanders worden ingezet. De plannen lijken goed, maar niet alles loopt zoals gepland. Wordt het feest of toch niet?

Kaartverkoop
De kaartverkoop wordt verzorgd door het Dorpshuis, voor info daarover: www.dorpshuisdewijk.nl of 0522-444200.

Nieuwe leden gezocht
Met het Dorpshuis als thuishaven hoopt De Bloem haar voorstellingen nog jarenlang te kunnen blijven geven in haar eigen dorp. Om de toekomst van Rederijkerskamer De Bloem, inmiddels al 156 jaar jong, te borgen is er zeker wel behoefte aan uitbreiding en ook met name verjonging van het ledenbestand. Ook zoekt De Bloem nieuwe krachten voor licht en geluid. Interesse of weet je iemand die dat heeft? Neem dan contact op via : info@rederijkerskamerdebloem.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *